top of page

YOUTUBE KANALIMIZA GÖZ ATTINIZ MI? ARADIĞINIZ BİLGİ KANALIMIZDA OLABİLİR. TIKLAYINIZ.

TEZ ÖRNEKLERİNİ NEREDEN BULABİLİRİM?

TEZ ÖRNEKLERİNİ NEREDEN BULABİLİRİM?
TEZ ÖRNEKLERİNİ NEREDEN BULABİLİRİM?

Yapılması planlanan veya hali hazırda yapılmakta olan bir konu ile ilgili olarak tez örneklerinin bulunabileceği en önemli kaynak YÖK tez merkezidir. 


YÖK tez merkezi, diğer adıyla Ulusal Tez Merkezi, Türkiye’deki üniversitelerin tamamında hazırlanmış olan tüm yüksek lisans ve doktora tezlerini içinde barındıran ve internet üzerinden ulaşılabilen bir veri tabanıdır. Dolayısıyla online hizmet veren büyük bir kütüphanedir. Buradan isteyen herkes arama yaparak istediği tezlere ulaşabilir.


https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ adresinden ulaşılabilen Sistem, istenilen konu, başlık vb. ile ilgili olarak basit tarama yapılabilmesinin yanında gelişmiş taramalara da imkân sağlamaktadır. Örneğin, detaylı tarama bölümü kullanılarak istenilen üniversitenin yine istenilen bir bölümünde belirli yıllar arasında İngilizce olarak hazırlanmış doktora tezlerini bulmak mümkündür. Ayrıca, yine istenirse gelişmiş tarama bölümünden tez adı içerisinde istenilen bir kelimenin geçtiği tezler bulunabilmektedir.


Dolayısıyla, tez hazırlayan tüm öğrencilerin YÖK tez merkezini incelemeleri gerekmektedir. Böylece yapılması planlanan çalışmanın daha önce yapılıp yapılmadığı, yapıldıysa kapsamı gibi bilgiler elde edilebilecektir.

bottom of page