top of page

YOUTUBE KANALIMIZA GÖZ ATTINIZ MI? ARADIĞINIZ BİLGİ KANALIMIZDA OLABİLİR. TIKLAYINIZ.

TEZ YAZIM KURALLARI NEDİR? HER YERDE AYNI MIDIR?

TEZ YAZIM KURALLARI NEDİR?
TEZ YAZIM KURALLARI NEDİR?

Tez yazım kuralları, bir tezin içerik ve şekil bakımından hangi kurallara göre yazılması gerektiğini açıklayan kurallardır. Bu kurallar, tez yazım kılavuzları içerisinde detaylı olarak belirtilir. Tez yazım kılavuzu, bir tezin hangi bölümlerden oluşması gerektiğini ve sayfa kenarları, yazı tipi (times new roman, arial, calibri …) ve puntosu (büyüklüğü), paragraf aralıkları, sayfa numaraları ve kapak gibi şekilsel kuralları detaylı olarak açıklayan bir rehberdir. Her üniversite ve enstitünün farklı bir tez yazım kılavuzu vardır. Enstitüler bunları web sayfalarına koyar ve yapılan tüm tezlerin bunlara harfiyen uymasını isterler.


Pek çok öğrenci bunları teze başlamadan önce okumayı tercih etmez. Ancak, tez yazmaya başlamadan önce kayıtlı olunan enstitünün tez yazım kılavuzu dikkatlice okunmalıdır. Çünkü tez yazım kılavuzları sadece şekilsel kuralları vermekle yetinmez size hangi bölümde neleri yazmanız gerektiği konusunda da rehberlik yaparlar.


Sonradan daha çok yorulmamak ve moral bozukluğuna düşmemek için kayıtlı olduğunuz üniversitenin tez yazım kılavuzunu dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.

bottom of page