top of page

YOUTUBE KANALIMIZA GÖZ ATTINIZ MI? ARADIĞINIZ BİLGİ KANALIMIZDA OLABİLİR. TIKLAYINIZ.

Sıfırdan SPSS Dersleri (21. Ders ve Sonrası)

Bu sayfada, YouTube kanalımızda yer alan Sıfırdan SPSS derslerine ait verileri ve ek dokümanları sunduğumuz sayfanın 21. dersten itibaren olan bölümünü bulabilirsiniz. 1-20. dersler arası için lütfen tıklayınız.


Ücretsiz olarak sunduğumuz derslerimizin daha çok arkadaşımızın önüne çıkabilmesi (böylece daha kaliteli çalışmalar yapılabilmesi) ve bize destek olmak için kanalımıza abone olmanızı, videoları beğenmenizi rica ediyoruz.


Aşağıda seriye başlamak istediğiniz derse göre seçim yapınız. Dosyalar sıkıştırılmış (.rar) formattadır. Açabilmek için WinRar veya WinZip benzeri programınız olmalıdır. Dosyaları çıkardığınızda .sav uzantılı SPSS veri dosyalarına ulaşacaksınız. Veri dosyasını açmak için ise SPSS programınız olmalıdır.


Ders 21: Bir Grubun Normal Dağılan İki Ayrı Ölçüm Ortalamalarının Karşılaştırılması

Bu dersimizde bir grubun normal dağılan iki ayrı ölçüm ortalamalarının karşılaştırılması için kullanılan Bağımlı Gruplar t-Testi, diğer adıyla İlişkili Örneklemler t-Testi anlatılıyor. Testin ne zaman ve nasıl kullanıldığı ile birlikte bulguların nasıl değerlendirilebileceğini uygulamalı olarak öğrenebilirsiniz.


Derse başlamadan önce aşağıdaki verileri indirebilir ve birlikte uygulayabilirsiniz.


tezyardimplatformu_sifirdan_spss_ders21
.rar
Download RAR • 4KB


DEVAM EDECEK...

bottom of page